Iščemo nove prostovoljce v Ljubljani

Iščemo nove prostovoljce v Ljubljani

17.05.2022

Iščemo nove prostovoljce za delo v Centru za reintegracijo v Ljubljani.

Opis dela

Prostovoljsko delo poteka v zadnji fazi socialne rehabilitacije zasvojenih oseb. To pomeni, da delo zajema sodelovanje z osebami, ki abstinirajo približno 2 leti. Prostovoljec se bo seznanil z oblikami pomoči, ki jih nudimo. Pri tem pa se bo vključeval v družabništvo, nudil podporo uporabnikom pri iskanju zaposlitve, učenju, formiranju socialne mreže. Poleg omenjenega tudi pomoč delavcem pri administraciji in koordinaciji del, pri tem pa bo imel možnost napredovanja v samostojna dežurstva. Delo je zanimivo in dinamično, vključuje veliko interakcij, sodelovanja in različnih prostočasnih aktivnosti (šport, kulturne in družabne aktivnosti), učenje pomena strukturiranja časa, razpolaganja s financami in urejanja vseh pomembnih zadev, vezanih na samostojno in odgovorno življenje.

Primerno za: Posameznike

Področja dela: Ranljive skupine

Oblika dela: Družabništvo, Učna pomoč, Vodenje (skupin, delavnic za samopomoč), Administracija

Pričakovane izkušnje: Od prostovoljcev želimo, da imajo uspešne izkušnje pri iskanju zaposlitve, imajo končano vsaj sredno šolo, socialne in komunikacijske spretnosti, iskren čut za sočloveka in se pri tem zavedajo svoje odgovornosti. Prostovoljci morajo imeti kritičen odnos do alkohola in abstinirati od vseh prepovedanih drog. Vabimo, da se nam javite tisti, ki si iskreno želite doprinesti družbi in posameznikom, ste se pripravljeni naučiti in pridobiti tudi kaj zase, pri tem pa ne rešujete svojih trenutnih stisk.

Trajanje dela: dolgoročno sodelovanje

Št. ur na teden: po dogovoru

Kontakt: Ada Glažar | T: 031 311 979 | E: ada.glazar@projektclovek.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.