Zagnali smo šivalne stroje in začeli šivati maske

Zagnali smo šivalne stroje in začeli šivati maske

06.04.2020

V času covid19 - korona virusa, sta samozaščita in samoizolacija ključnega pomena. Situacija v državi ni ugodna. Strah in tesnoba v ljudeh naraščata. Tudi uporabniki, ki so nameščeni v stanovanjskih enotah (Terapevevtska skupnost in Terapevtska skupnost za uporabnike s pridruženimi motnjami) to občutijo ampak so pripravljeni smisel lastne rehabilitacije poiskati v solidarnosti in pomoči sebi, nam in drugim.
J.L. Moreno, oče psihodrame pravi, da je spontanost in kreativnost ena od preživetvenih vrlin in tokrat se nam kreativnost kaže v realnem življenju in v akciji. Iskreno bi se zahvalila modni kreatorki in kostumografinji Jeleni Proković in celotni ekipi, da so nam donirali zaščitne maske, kroj in ves potreben material, da smo lahko zagnali šivalne stroje in začeli tudi sami šivati zaščitne maske. Ne samo, da bomo izdelovali zaščitne maske, osmislili bomo delo in bivanje v izolaciji, ki marsikomu povzroča stisko. V. Frankl je rekel, da "če ima življenje smisel, mora imeti smisel tudi trpljenje".
Hvala še enkrat za solidarnost in podporo.
Skupaj smo močnejši!
Tanja Stanković

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.