Izlet v Škocjanske jame

Izlet v Škocjanske jame

30.09.2020

Ob pol devetih smo s kombijem odšli iz Sopotnice v Ljubljano, kjer smo se srečali z DID-ovci in Nenadom. Bili smo veseli drug drugega ter v polnem pričakovanju izleta. Iz Ljubljane smo skupaj nadaljevali pot proti Škocjanskim jamam.
Ko smo prispeli na Primorsko, smo najprej pomalicali. Imeli smo še nekaj časa, preden se je začel vodeni ogled jam. V jami smo bili dve uri in si ogledali Tiho ter Šumečo jamo. Ob opazovanju rasti kapnikov, je bilo vzdušje sproščeno in veselo. Jama je polna kapnikov najrazličnejših oblik ter velikosti, najbolj pa nas je prevzela velikost Šumeče jame in do kam je poplavila reka Reka. Pot je zelo lepo urejena in pravljično osvetljena, kar nam je burilo domišljijo in nekateri smo si izmišljali razne zgodbice in prizore.
Za večino je bil največji izziv vzpon po tristotih stopnicah, ki pa smo ga vsi premagali.....no, vsaj tisti, ki niso želeli ostati v jami.
Mislim pa, da je bil vrhunec dneva obisk Picerije, ki smo se ga verjetno veselili še bolj, kot jam samih, saj smo bili po dolgem raziskovanju podzemlja že pošteno lačni.
Nad izletom smo bili vsi navdušeni in komaj čakamo, da se spet odpravimo kam.

Marko R.

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.