SVETOVNI DAN ZEMLJE 2021

SVETOVNI DAN ZEMLJE 2021

22.04.2021

Ob tem dnevu najprej pomislim na naravo in gozdove brez katerih si življenja sploh ne znam predstavljati. Hvaležna sem, da je moje delovno okolje v objemu narave ter da marsikatero delovno aktivnost skupaj z našimi uporabniki lahko opravimo v naravi. Kajti narava zdravi že sama po sebi.
Veliko aktivnosti izvajamo zunaj: šport, pohodi, delo na vrtu, sajenje rož, zasaditev sadnega drevesa, terapevtski pogovor na svežem zraku. Vsako leto izvajamo čistilne akcije okrog našega centra v Sopotnici ter v Ravnah, v okviru našega sprejemnega centra na Koroškem. Na nivoju skupnosti ločujemo odpadke, na skupnih srečanjih se pogovarjamo o tem, kako prihraniti vodo pri pomivanju, pranju in tuširanju, povečujemo shranjevanje podatkov na dive-ih in v skupnih mapah, uporabljamo papir obojestransko. Manj se prevažamo med centri, saj veliko sestankov opravimo kar preko spleta. Pri ustvarjalnih aktivnostih uporabljamo odpadno embalažo: jogurtove lončke, steklene kozarce, kartonske škatle, iz česar nastajajo prave umetnine. Za šivanje uporabljamo odpadno blago ali usnje, katerega dobimo s pomočjo donacij. Včasih gre gladko, včasih se potrebujemo o tem pogovarjati. In s tem naredimo svoj prispevek k ohranjanju narave in našega planeta. Skupaj obnavljamo planet in skrbimo za našo skupno prihodnost.

Marinka Hladnik, strokovna delavka

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.