Utrinki s pohoda na Nanos (maj 2021)

Utrinki s pohoda na Nanos (maj 2021)

06.05.2021

Naša pot se je začela izpred hiše v Sopotnici in nadaljevala po stari cesti mimo Žirov v Logatec in tam po avtocesti do vasi Razdrto. Ko smo parkirali smo se z hitrimi napotki začeli premikati po najkrajši in najstrmejši poti proti vrhu. Malo težav smo imeli z našo Špelco, ki se boji prepadov in zajl, ki nas varujejo, da ne bi zgrmeli v prepad. Med potjo je bilo vzdušje pozitivno z rahlimi presenečenji rahlo močnejšimi sunki vetra, ki so se na vrhu »pleše« stopnjevali. Na vrhu v bližini antene v zavetrju gore smo si privoščili zasluženo malico in se počasi odpravili mimo Vojkove koče, kjer smo naredili nekaj skupnih fotografij.

Pot nas je vodila počasi navzdol proti cerkvi sv. Heronima in nas ob prelepi Vipavski pokrajini počasi spet pripeljala do iztočne točke. Tam smo se odločili, da bi si glede na čas in bližino ogledali še izvir reke Vipave. Veliko jih je izvir Vipave videlo prvič in nam pustilo lep vtis tega malega mesteca. Ko smo se posedli nazaj v kombi smo se odpravili po stari cesti preko Rebernic in Razdrtega nazaj proti domu.

Med potjo si je večina članov vzela čas za počitek in tako prespala večino poti domov.

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.