Utrinki s pohoda na Ratitovec (junij 2021)

Utrinki s pohoda na Ratitovec (junij 2021)

09.06.2021

Danes smo ob osmi uri z našim kombijem štartali za Ratitovec. Vsi smo se veselili pohoda in lepega vremena.

Ko smo prišli do Železnikov, smo se začeli vzpenjati po ovinkasti cesti in prispeli v Prtovč na višini 1011 n.m.v., izhodiščno točko za pohod. Tam je bil tudi prelep spomenik posvečen herojem NOB. Nekateri smo se ustavili in se poklonili padlim herojem, a nam je Franci kaj kmalu rekel "pot pod noge" in štartali smo...

Po gozdni poti smo se vzpenjali do sedla Povdan, nato smo zavili desno, naredili še zadnji del gozdne poti, nato pa se povzpeli po zadnjem skalnatem delu do vrha Ratitovca višine 1678m. Pri koči smo se odpočili, pomalicali in uživali v čudovitem razgledu. Nato pa smo se po drugi poti vrnili nazaj v Prtovč. Za nazaj pa nas je Franci peljal po daljši gozdni poti mislim da po Jelovici. Obšli smo tudi vas Dražgoše znano po znameniti Dražgoški bitki.

Nazaj grede je prevladovala v kombiju tišina; saj smo bili vsi prijetno zmatrani. V TS pa smo se vrnili ravno za uro kosila.

M.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.