Utrinki s pohoda na Svačnico (julij 2021)

Utrinki s pohoda na Svačnico (julij 2021)

07.07.2021

Lepega sončnega jutra smo se s kombijem odpeljali do samega vznožja Svačice.

Vsi udeleženi smo pogumno zagrizli v strmo brezpotje. Pihali in puhali smo po skoraj navpični poti. Ko smo opravili približno polovico vzpona in se pridružili markirani poti smo si vzeli čas za oddih in malico. Pot smo nadaljevali preko stola do vrha Svaščice,kjer se je lepo odprl pravi gorski pogled. Videlo se je vse do Celovca, obstrani pa struga Drave.

Po daljšem oddihu ob križu na vrhu smo se v dolino spuščali po isti kamniti poti ki se je kasneje odcepila na nam še neznano pot. 40 minut pred koncem smo si v planinski koči privoščili še kavo.

Ponovno smo si nadeli nahrbtnike in se vrnili do kombija. Domov smo se odpeljali nasmejani in utrujeni. V pričakovanju ponovitve podobnega pohoda smo dan veseli in sproščeni, zadovoljno zaključili.

 

S.

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.