Utrinki s pohoda na Svetega Petra hrib (julij 2021)

Utrinki s pohoda na Svetega Petra hrib (julij 2021)

21.07.2021

Preteklo sredo smo se v manjšem številu podali na krajši pohod po okoliških hribih, bolj natančno na Svetega Petra hrib. S kombijem smo se peljali do Zminca in se parkirali tik zraven kmetije Oman. Srečali smo tudi lastnika kmetije, povedal nam je o obsegu svoje dejavnosti.

Nato smo lahkotno krenili proti hribom. Ker je prejšnji dan deževalo je bilo na začetku izjemno soparno tako da smo že po 20 minutah hoje bili vsi prepoteni. Imeli smo zato več krajših postankov saj se nam prav ni nikamor mudilo. Na poti do vrha smo šli mimo nekaj domačij, na eni smo srečali gospoda brez noge ki pa ni ravno oddajal pozitivnih vibracij. Krenili smo naprej in kmalu zatem bili na vrhu.

Razprostirala je lepa jasa sredi katere je stala kapela in gobica s klopcami, na sredini le-te pa je rastla breza. Tukaj smo si privoščili malo daljšo pavzo ter pomalicali. Razgled na okoliške hribe je bil čudovit. Ko smo krenili nazaj v dolino se je videla cela Sopotnica in TS. Padli smo v raznorazne debate.

Ustavili smo se še na eni od domačij kjer je Franci še malo poklepetal, nato pa smo s počasnim tempom po drugi strani prišli nazaj do kombija. Pohod, ki je bil tokrat nekoliko manj zahteven se nam je vsem dopadel, tako da smo se vrnili v TS ne preveč utrujeni, bilo pa je dovolj hoje in narave da smo se je naužili.

 

M.

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.