Utrinki s pohoda na Prisojnik (september 2021)

Utrinki s pohoda na Prisojnik (september 2021)

16.09.2021

V sredo dne 1.9.2021 smo se zgodaj zjutraj odpravili proti Vršiču, tam smo parkirali vozilo in se pripravili za pohod na Prisojnik (2547m). Vsi smo bili dobro razpoloženi in opremljeni za visokogorski pohod. Počasi smo se odpravili in si najprej ogledali Ajdovsko deklico, ki je čudovita, rekli smo nekaj besed in se odpravili naprej.

Tempo z vodniki je bil primeren in umirjen. Po eni uri hoje smo se ustavili in se okrepčali. Naredili smo manjšo pavzo, pot smo nadaljevali proti vrhu, ki je bil na nekaterih delih zahtevna. Med hojo so nam vodniki razlagali in kazali okoliške vrhove, ki so prav tako čudoviti in bili zaradi jasnega vremena lepo vidni. Počasi smo se povzpeli do točke, kjer smo se opremili s pasovi in zaščitno čelado, začel se je kar zahteven del vzpona, kjer je bilo potrebno biti pripet in previden. Vodniki so nas opomnili, da moramo gore spoštovati. Po dokaj nevarnem in zahtevnem vzponu smo prispeli do okna, ki ga je ustvarila mati narava in pogled nanj je bil čudovit. Pri oknu smo se ustavili , si ga ogledali, spregovorili nekaj besed o njemu in ga občudovali.

Pot smo nadaljevali počasi in previdno proti vrhu. Morali smo biti pazljivi kje in kako stopamo, da se ne bi komu kaj zgodilo in hvala bogu se ni, saj smo bili res previdni. Zahvala gre tudi vodnikom, saj so nas dobro vodili, usmerjali in nam svetovali kako naj hodimo proti vrhu. Začel se nam je odpirati pogled na vse okoliške vrhove kot so Mangart na eni strani in Triglav na drugi strani in na vse ostale vrhove. Bilo je čudovito. Vsi smo bili zadovoljni in navdušeni nad razgledom, ki je zaradi jasnega vremena segal daleč naokrog.

Počasi smo prispeli do vrha. Bili smo veseli in zadovoljni, si segli v roke in si čestitali, da smo uspešno prišli na Prisojnik, na višino 2547m. Tu smo se dobro odpočili in okrepčali, naredili nekaj fotografij in uživali v razgledu, ki je segal do morja.

Nazaj smo se odpravili po drugi poti, ki je bila na trenutke zelo zahtevna. Morali smo paziti drug na drugega, da ne bi komu spodrsnilo ali se kaj zgodilo. Počasi in z navodili vodnikov smo sestopali s Prisojnika in ob tem delili dobre občutke. Obračali smo se nazaj ter gledali kje smo bili. Uživali smo v pohodu, ki ni bil zelo naporen, če si vsaj malo fizično pripravljen. Prišli smo do točke iz katere smo štartali, bili vidno zadovoljni, prijetno utrujeni in hvaležni vodnikom za čudovit pohodniški dan.

A.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.