Utrinki s pohoda na Pristovški Storžič (september 2021)

Utrinki s pohoda na Pristovški Storžič (september 2021)

29.09.2021

Po obilnem zajtrku smo se ob sedmi uri odpravili na srednje zahteven pohod. Naša pričakovanja so bila velika.

Že na polovici poti se nam je odprl čudovit pogled na okoliško hribovje. Med vzpenjanjem se je naša pot vila v višini gozdne meje, ki je pri vrhu prešla v skalnat del. Na vrhu pa nas je pričakal zelo velik križ. Pogled na okoliš je bil neverjeten za kar je poskrbelo tudi vreme brez oblačka. Na samem vrhu je bilo tudi nekoliko nevarno saj je bil del hriba prepaden.

Ko smo se okrepčali in odpočili smo se po drugi poti pričeli spuščati proti izhodiščni točki. Pot nas je razveselila z velikim številom strmih spustov ob pomoči varovalnih žic, ki so se druga za drugo vrstile proti dolini.

Po 2,5 urnem pohodu smo se zadovoljni in polni adrenalina vrnili na izhodiščno točko. Bili smo navdušeni nad pohodom in se utrujeni ter nasmejani vrnili v Sopotnico.

S.

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.