PLANICA, PLANICA!

PLANICA, PLANICA!

11.04.2023

Prebudili smo se v oblačno jutro, v zraku je bilo čutiti veselo pričakovanje. Čeprav nas je sonce pustilo na cedilu, mu je bilo oproščeno. Bil je četrtek 30.03., načeloma delovni dan v Sopotnici. Tistega dne smo si za zajtrk privoščili corn flakes in musli skupaj, brez slabe vesti. Potrebovali smo energijo za dan, ki je bil pred nami. Po zajtrku smo odšli na zaslužen cigaret in tudi ta, je bil nekaj posebnega. V paviljonu smo nasmejano vstali in se odpravili v hišo. Ampak to še ni bilo vse, kobolde smo zanemarili, pustili smo jih kar na svojem mestu, metel se še dotaknili nismo, močoti so presušeni obviseli na steni. Bilo je čudovito. Ko je ura odbila 8:00, sta nas pred hišo pričakala kombi in Zafira, naša motorna konjička. Pripeti z varnostnimi pasovi, smo odvihrali novim zmagam naproti.

Med potjo je bilo slišati ležeren klepet med katerim smo si ogledovali čudovito pokrajino, še posebej smo bili pozorni v Jesenicah, takih mest ni veliko v naši deželi. Po nekaj več kot uri in pol razburljive vožnje, nam je srce poskočilo ob pogledu na vedno večjo gnečo avtomobilov, kateri so se vijugali proti dolini Tamar. Vedeli smo, da se bližamo cilju. Imeli smo še kako prav. Na cestah je bila gneča, katero so krotili prostovoljci in možje v modrem. Med iskanjem parkirnega mesta se je kakor gora iz oblakov prikazala bela, mogočna velikanka. Obstali smo. Bili smo v Planici. Na prizorišču kvalifikacij smučarskih skokov. Naš junak, Žiga Podlipnik nam je namreč, v imenu DPČ, priskrbel vstopnice za to nepozabno doživetje, po zelo ugodni ceni. Hvala!

Ovili smo se v šale in zastave slovenskih barv ter poskočno odkorakali bliže in bliže dogajanju. Kot se za šprtni dan spodobi, alkohola ni bilo na voljo, za večino. Saj ne, da smo ga pogrešali, vse prej. Na prizorišču je bilo slišati vik in krik 11.000 ljudi, večinoma šolarjev. Vzdušje je bilo nepredstavljivo. Nekateri od nas, smo si smučarske skoke ogledali prvič. Med tekmo je bil čas, da se okrepčimo z sadjem in jogurtim. Nekateri jogurti so med potjo počili. Ni nam prišlo do živega. Z veseljem smo si ogledovali skoke, in se med seboj pogovarjali, tudi navijali, zakaj pa ne. Naši Slovenski orli so bili odlični! Na tretjem mestu je pristal Domen Prevc, na drugem Timi Zajec, in na prvem, kakopak, Anže Lanišek. Iskrene čestitke!

Polni adrenalina in veselja smo se odpravili nazaj proti parkirišču in ljubi Sopotnici. Pred vrnitvijo, smo si brez zadrege naročili pice, prislužene med čistilno akcijo, dogodkom, ki potrebuje svoje utrinke.

Skratka, čudovit dan.

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.