KAJ MI POMENI POMLAD

KAJ MI POMENI POMLAD

19.04.2024

KAJ MI POMENI POMLAD
Pomlad je sonček, cvetenje, petje ptic ...

Je topel zrak, lahen vetrič, prebujanje narave po dolgi zimski hibernaciji. Mislim, da se spomladi prebudijo tudi ljudje, notranja energija naraste, dobimo nove ideje, voljo do življenja. Vedno sem oboževal pomlad, saj se dnevi daljšajo, v zraku se čuti dobra volja, vse se na novo zaganja. Pomlad mi pomeni nov začetek, novo možnost za spremembe. In tu se še posebej najdem, saj ravno zaključujem program. To je moja druga pomlad v skupnosti. Če sem se lani spomladi prerodil (priznal sem si, da sem odvisnik, začel sem se nazaj postavljati na noge), sem letos pripravljen na novo, drugačno življenje. Po letu in več programa dejansko čutim spremembe v sebi in pomladni sončni žarki me še dodatno polnijo z upanjem, s pozitivno miselnostjo, da lahko živim drugače.

V preteklosti sem se vedno izogibal novoletnih zaobljub, vsakokrat sem jih prestavil na moj rojstni dan, ki je maja. Kot se vam že dozdeva, jih nisem uspel uresničiti, čeprav sem vedno slepo verjel, da je pomlad čas za spremembe, napredek, za korak naprej. In tako sem vsako pomlad kipel od upanja, pričakovanj, ki jih nisem zmogel izpolnit. Letošnja pomlad je drugačna, svetlejša kot vse pomladi poprej. Težko leto je za mano, nešteto vprašanj, mračnih, žalostnih dni, joka, pa tudi smeha. Vmes sem že pomislil, da bom ostal v temi. Nato pa je prišla pomlad in mi s svojimi sončnimi žarki pomagala, da dejansko stopim na naslednjo stopnico, da začnem verjeti vase, da samozavestno stopim nazaj v svet. Zame jo pomlad novo upanje. Kdor zmore in si tega zares želi, bo to upanje izkoristil. Ostali pa naj čakajo na naslednje leto. Prepričan sem, da bo vsak ob pravem času našel svojo pomlad.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.