Obisk Kariernega sejma: Delo, povezovalni dejavnik družbe

Obisk Kariernega sejma: Delo, povezovalni dejavnik družbe

22.10.2022

Ne moremo reči, da je delo največji smisel življenja. Je pa njegov pomemben del. Omogoča nam socialno varnost. Daje nam zadovoljstvo, da smo nekaj dobrega ali koristnega naredili. Izpolnitev, lahko tudi sprostitev. Daje nam ritem v življenju, ki nam včasih tudi ni najbolj po volji. Povezuje nas s sodelavci, z okoljem in širšo družbo v celoto, kjer skupaj uresničujemo za vse nas pomembne cilje.
Če nekdo ne bi poskrbel za to, da avtobusi in sploh vsa prevozna sredstva redno in varno vozijo, bi vsi neizmerno dolgo pešačili s kraja na kraj. Za jutranje tople žemljice se lahko zahvalimo vestnemu peku, ki je sredi noči vstal. Vsako delo je smiselno in potrebno, da naša sofisticirana družba lahko deluje.

Posamezniki, ki iz tega dela družbenega sistema izpadejo iz kateregakoli razloga, se pogosto srečujejo s krizo identitete, izgubo smisla in pripadnosti in še najpomembneje izgubo sredstev za dostojno življenje.

V Centru za reintegracijo, zadnji fazi programa Projekt Človek, veliko pozornosti namenjamo dopolnjevanju izobrazbe, aktivnem iskanju zaposlitve in uspešnem ohranjanju zaposlitve. Tako je udeležba na kariernih sejmih sestavni del zaposlitvenega treninga.
Pretekli teden smo obiskali Karierni sejem v organizaciji MojeDelo.com in Karierni sejem Alumni Ekonomske fakultete v Stožicah.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.