Izobraževanje s Sanjo Rozman - Nova spoznanja o travmi in zasvojenosti

Izobraževanje s Sanjo Rozman - Nova spoznanja o travmi in zasvojenosti

22.05.2018

Društvo Projekt Človek vabi na izobraževanje dr. Sanje Rozman - Nova spoznanja o travmi in zasvojenosti, ki bo v torek, 24. 4. 2018 v Kulturni dvorani uršulinskega samostana na Slovenski cesti 19, Ljubljana od 9.00 do 13.00.

Izobraževanje bo sestavljeno iz predavanja in izkustvene delavnice Meditacija kot terapevtska tehnika. Travma v otroštvu pusti dolgoročne posledice na razvoj osebnosti, še posebno kar se tiče obrambnih mehanizmov in disfunkcionalnih razmerij, ki jih žrtve tvorijo v odraslosti. Danes vse bolj spoznavamo, da je vzrok disfunkcionalnega vedenja lahko tudi posttravmatska stresna motnja, za katero poznamo učinkovite načine zdravljenja. Obravnavali bomo nastanek kronične relacijske travme v družinah, posledice le-teh in soočanja z njimi.

Posebno zasvojenosti s sodobnimi elektronskimi mediji so vseprisotne in potrebno si je izoblikovati stališča in realne meje, v okviru katerih bo ukvarjanje z mediji, ki se mu ne moremo izogniti, lahko še varno.

Izobraževanje je v postopku verifikacije s strani SZS.

Prijave sprejemamo do 20.4.2018 na naslov: helena.hercog@projektclovek.si; (napišite prosim tudi ime, priimek, organizacijo).

O predavateljici:

Dr. Sanja Rozman je v svoji bogati karieri napisala 8 knjig, med katerimi so uspešnice Peklenska gugalnica, Umirjenost in Pogum, in vodila številna predavanja in delavnice na teme s področja zasvojenosti.

Dodatno se je izobraževala iz transakcijske analize, skupinske analitične psihoterapije in vedenjsko-kognitivne psihoterapije, pa tudi iz psihoterapevtskih tehnik kot je psihodrama. Izobraževala se je tudi pri dr. Patricku Carnesu, pionirju in svetovno znanem strokovnjaku na področju razumevanja in zdravljenja seksualne zasvojenosti, kjer si je pridobila naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist) in ga nadgradila še s specializacijo za multiple zasvojenosti (denar, delo, hrana), in nazivom CMAT (Certified Multiple Addiction Specialist). Vabljeni vsi, ki se pri svojem delu srečujete z otroci, mladostniki in njihovimi svojci in vsi, ki delate z ljudmi, ki imajo težave z različnimi oblikami zasvojenosti.

Izobraževanje je organizirano v okviru projekta Mreža programov za mlade, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

 

Strokovna vodja:
Dora Pal, dipl. soc. del., družinska terapevtka

Predsednica Društva Projekt Človek:
mag. Suzana Puntar, univ. dipl. psih.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.