Mesec boja proti zasvojenosti - NOVEMBER

Mesec boja proti zasvojenosti - NOVEMBER

04.11.2019

November - mesec boja proti zasvojenosti.

Zasvojenost je resen problem naše družbe, še posebej zaradi "mokre družbe" v kateri rastejo naši otroci. Torej tolerance, ki jo imamo odrasli do alkohola. Zelo, res zelo resen problem so danes pametni telefoni, in četudi se to zdi marsikomu "pretiravanje", da to ni, glasno opozarjajo slovenski pediatri, ki se zavzemajo za prepoved telefonov in tablic na osnovnih šolah. 

Tudi v našem programu za otroke in mladostnike vse več nudimo pomoč staršem, katerih otroci so praktično nefunkcionalni v realnem življenju, zaradi uporabe telefonov in tablic. Kar je na spletu je resnica (ne kar govorita starša) in igrica je življenje - vse drugo je brez veze.

Da so otroci naše ogledalo ni nič novega. In da smo mi ogledalo naših staršev - no s tem se nekateri lahko že težje soočimo. 

Zasvojenost se prenaša tudi generacijsko - mnogo naših uporabnikov prihaja iz družin v katerih je bil prisoten alkohol, deloholizem, seksualna zasvojenost in še bi lahko naštevali.

A ni vse samo enostranski tir - tudi pozitvine vrednote se prenašajo iz generacije v generacijo ali pa znotraj generacije. 

Vpliv, ki ga imajo vrstniki je lahko negativen, a lahko je tudi pozitiven.

In prav tukaj pride do izraza dragocenost prostovoljskega dela.

Prostovoljci s svojim zgledom, z izražanjem potenicala po doprinosu drugim, vplivajo, podpirajo in pomagajo vsem tistim, ki tega v svojem življenju niso imeli, in ki so pripravljeni na spremembno življenjskega sloga.

Torej hrepenijo po TREZNEM in KVALITETNEM življenju.

In ni ga bolj učinkovitega načina, ki lahko k tej spremembmi doprinese bolj, kot pristno in iskreno življenje teh kvalitet v vsakdanjem življenju, ter dobronamerno deljenje le tega.

BITI - DELITI - SPREMENITI - je zato v mesecu novembru še posebej pomembno.

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.