40 dni brez alkohola 2020

40 dni brez alkohola 2020

27.02.2020

Za slovensko družbo je značilno, da je "mokra" družba. Alkohol je del vsakdanjika večine Slovencev in temu primerne so tudi težave z zasvojenostjo, ki se iz družinskih vzorcev prenešajo na otroke.

V našem društvu opažamo predvsem pri mladih, da je poleg tolerance do alkohola močno prisotna tudi toleranca do trave. Mladi iz medijev in sovrstnikov povzemajo razumevanje, da gre za zdravilo in o škodljivosti niti slišati nočejo.

Večina teh mladih prihaja iz družin, kjer je prisoten alkoholize in nezaupanje v odrasle oz. avtoritete.

Druga težava s katero se soočamo oz. se soočajo naši uporabniki, torej tisti, ki so se odločili za spremembno življenjskega sloga, kjer je na prvem mestu abstninenca od vseh psihoatkitnih snovi, pa se pri ponovni vključitvi v družbo srečujejo z nesprejemanjem, če ne celo stigmatiziranjem sovrstnikov in drugih, ko na primer po šprotni dejavnosti odklonijo radler ali pivo, ki je povsem nekaj "normalnega". 

Poročajo o težjem vključevanju v družbo in razvijenjem zdrave socialne mreže.

Zato se v našem društvu resnično zavzemamo za TREZNO družbo, torej da je treznost postane družbena vrednota. 

Le tako bomo lahko podprli in omogočili varen razvoj tistih, ki so najbolj ranlljivi del nape družbe in to so naši otroci.

Spremeba se vedno lahko začne najprej pri nas samih.

Bodimo odgovorni posamezniki družbe in trezni starši!

Udejanimo to lahko že danes, tako da se pridužimo akciji 40 dni brez alkohola.

Vabljeni tudi vi!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.