Evropska spletna raziskava o uporabi drog

23.03.2021

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA). Presečna raziskava bo istočasno potekala v 32 evropskih državah, podatki pa bodo mednarodno primerljivi.

V raziskavi lahko sodelujejo osebe, stare 18 let in več, ki so v zadnjih 12 mesecih vsaj enkrat uporabile katero izmed naslednjih drog: konopljo (hašiš ali marihuano), kokain, ekstazi/MDMA, amfetamin, metamfetamin, heroin ali katerokoli novo psihoaktivno snov. Raziskava se izvaja v obliki anonimne spletne ankete med osebami, ki uporabljajo droge.

Anketa ne predstavlja tveganj za udeležence, je povsem anonimna in ne zajema podatkov, s pomočjo katerih bi lahko identificirali anketiranca. Podatki, navedeni v anketi, so zaupni. Sodelovanje v tej raziskavi je prostovoljno. Če oseba želi kadar koli prekiniti izpolnjevanje ankete, to lahko stori.

Spletni vprašalnik je dosegljiv na TUKAJ.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.