SVETOVNI DAN ČEBEL

SVETOVNI DAN ČEBEL

20.05.2021

Čebelja družina je stabilen in dobro organiziran organizem. Vsaka čebela v panju ima točno določeno nalogo, delo si delijo glede na različne dejavnike (genetika, vplivi okolja, velikost družine, zaloga hrane itd.) in se jim sproti prilagajajo. Tako so nekatere zadolžene za nabiranje in prinašanje hrane (nektarja), druge za hranjenje ličink, tretje za čiščenje panja itd. Vseskozi pa glavni cilj ostaja čim bolj kvalitetna skrb za družino in panj.

Med čebelami in terapevtsko skupnostjo Društvo Projekt Človek lahko potegnemo marsikatero vzporednico. Zaposleni skupaj z uporabniki stremimo k vzpostavitvi skupnosti, ki predstavlja nadomestno družino, ki je organizirana in čim bolj stabilna. Vloge so porazdeljene glede na trenutne potrebe v skupnosti. Nekateri uporabniki skrbijo za pripravo in shranjevanje hrane, drugi za čistočo in higieno hiše, tretji za pridelek na vrtu. Ključno pa je, da vsi skupaj skrbimo za ustvarjanje varnega in spodbudnega okolja, ki je temelj zdravega obstoja in razvoja vsakega od nas.

 

Foto: Tina Kalan

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.