Interaktivno predavanje: Postavljanje meje mladostnikom - a res mora biti tako težko?

Interaktivno predavanje: Postavljanje meje mladostnikom - a res mora biti tako težko?

18.10.2021

Ker so mladostniki še v procesu razvoja, niso sposobni sami prevzemati celotne odgovornosti zase in zato potrebujejo starše, da jim pri tem pomagajo in jih usmerjajo. Marsikateri starši se v poplavi nasvetov in smernic glede vzgoje, ki so kdaj med seboj tudi neusklajene, izgubijo.
Ker to pri svojem delu pogosto opazimo, želimo na interaktivnem predavanju ustvariti prostor kjer bodo predstavljene smiselne usmeritve in dati prostor vašim vprašanjem.
Zato, da se boste doma lahko izognili izvajanju nesmiselnih vzgojnih ukrepov in neučinkovitim pogovorom.
Zato, da boste spoznali kaj je v določeni situaciji smiselno storiti in kako se odzvati.
Zato, da boste razumeli kaj se dogaja v možganih mladostnika in da boste razumeli tudi njegove čustvene odzive ter lahko v skladu s tem tudi delovali.
Z vami bo predavateljica Ane Marie Gačnik, psihologinja, specializantka integrativne psihoterapije, strokovna delavka z večletnimi izkušnjami pri delu z mladostniki in njihovimi starši, vodja skupine za starše v Programu za otroke in mladostnike.
Predavanje je namenjeno vse staršem in strokovnjakom, ki delate z mladostniki.

Ane Marie bo odgovorila na mnoga vprašanja, ki si jih postavlja marsikateri starš, npr. zakaj je smiselno mejo postaviti in kaj želimo z mejo doseči? Zakaj mi je včasih tako težko postaviti mejo oz. je ne zmorem? Kdaj je čas da v postavljanje meja vključimo strokovnjaka, inštitucije oz. policijo?

Govorila bo tudi o tem kako postaviti zdrave meje na način, ki omogoči, da upoštevamo sebe in mladostnika, da vključimo sočutje, da smo suvereni v tem, kar počnemo in da smo pripravljeni na različne možne scenarije.
Na predavanju bo Ane-Marie naslovila tudi konkretne situacije o odzivih mladostnikov, odzivih staršev in o napakah, ki jih lahko vzamemo kot priložnost za učenje.

Predavanje bo interaktivno, kar pomeni, da bo na koncu prostor tudi za vaša vprašanja in dileme.
Predavanje bo doprineslo k temu, da boste bolje razumeli mladostnike in sebe, hkrati pa boste zagotovo dobili boljši vpogled v to zakaj so zdrave meje tekom odraščanja izjemno pomembne in kako jih lahko učinkovito postavite.

Kotizacija predavanja je 9 eur, prijavite pa se lahko preko obrazca.
Prijava je veljavna po plačani kotizaciji.
Rok za prijavo: 10.11.2021 oz. do zapolnitve mest. Število mest je omejeno.

Zaradi velikega zanimanja za spletno predavanje vam z veseljem sporočamo, da bo za vse, ki se boste uspešno prijavili na predavanje, po predavanju na voljo posnetek. Tako boste tudi kasneje imeli na voljo cel posnetek, ključne informacije in oporne točke.

Toplo vabljeni, da se nam pridružite.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.