Digitalizacija v Društvu Projekt Človek – DPČ 2.0

Digitalizacija v Društvu Projekt Človek – DPČ 2.0

05.01.2022

S pomočjo tega projekta se želimo sistematično lotiti prestavitve pomembnih podatkov v digitalno obliko, tako da bodo dostopne preko skupne rabe varnega strežnika vsem zaposlenim, poenotiti informacije na ravni celotnega društva in digitalizirati kadrovske procese in registracijo evidence upravljanja delovnega časa. Našim prostovoljcem želimo nameniti spletni prostor, kjer jim bodo na voljo informacije, ki jih potrebujejo za delo (osnovno usposabljanje v video obliki, podatki glede delovanja društva in druge pomembne informacije, ki so za njih bistvene). Prav tako želimo nagraditi znanje digitalnih kompetenc pri vseh zaposlenih in prostovoljcih. Vsebinsko bodo izobraževanja sledila digitalnim kompetencam, kot so opisane v dokumentu Evropske komisije (Digcomp 2.0, The digital competence framework for citizens). Projekt bo z delno zaposlitvijo omogočil, da sploh postavimo sistem in temelje za digitalno preobrazbo, ki se je (zaradi prezasedenosti kadra in pomanjkanja financ) sicer ne bi lotili. Po končanem projektu bomo nadaljevali z že vpeljanim sistemom kadrovske evidence, e-arhivom, prav tako menimo, da bo pridobljeno znanje omogočalo bolj učinkovito delo zaposlenih in boljši izkoristek časa.

V času projekta bomo izvedli 7 izobraževanj za zaposlene na temo optimizacija procesov v organizaciji, 23 izobraževanj na področju izboljšanja digitalnih kompetenc zaposlenih in prostovoljcev, v izobraževanja bo vključenih 90 oseb.

V okviru projekta bomo poleg MJU sodelovali še z zunanjim izvajalcem, podjetjem Četrta pot d.o.o., ki nam bo postavilo sistem KADRIS 4 Cloud, za upravljanje kadrov, evidentiranje delovnega časa in obračun plač ter s pridruženim partnerjem CDI Univerzum, ki nas bo obveščal in izvajal izobraževanja za zaposlene v Društvu Projekt Človek, ki so starejši od 45 let in imajo najvišjo stopnjo izobrazbe V.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.