Sodelovali smo na Živi knjižnici v Novem mestu

Sodelovali smo na Živi knjižnici v Novem mestu

23.03.2022

Živo knjižnico sta organizirali Društvo za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo mesto in Gimnazija Novo mesto v okviru UNESCO projekta z namenom, da mladim omogočijo osebno izkušnjo oz. pogovor z osebami, ki so sicer deležne vrste predsodkov.

Tokrat je knjižnica nudila pogovore »iz oči v oči« z nekom, ki je z njimi delil izkušnjo nasilja, z aktivistom za človekove pravice LGBT oseb, z beguncem iz Sirije ter osebo iz Afganistana, ki so ji zavrnili azil, pa z nekom, ki dela z odvisniki, tudi z muslimanko, budistično popotnico, lezbijko z družino ipd.

Hvala vsem dijakom za zanimivo druženje, Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, vodji projekta Maji Žunič Fabjančič, Gimnaziji Novo mesto, ter vsem ostalim, ki ste sodelovali pri izpeljavi dogodka.

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.