NOV PROGRAM: Stanovanjska Skupnost Društva Projekt Človek

NOV PROGRAM: Stanovanjska Skupnost Društva Projekt Človek

03.06.2022

Z Javnim stanovanjskim skladom MOL smo 22. 2. 2022 sklenili pogodbo o namenskem najemu stanovanja, ki je namenjeno za uporabnike programa Stanovanjska skupnost Društva Projekt Človek in je namenjen ranljivim skupinam uporabnikov, ki se vračajo nazaj v družbo, kot prehodna stanovanjska oblika med Centrom za reintegracijo in samostojnim najemom stanovanja.

Pritlično stanovanje, ki se nahaja v Dravljah, je bilo s strani JSS v celoti renovirano, vendar neopremljeno. S pomočjo našega prostovoljca, ki nam je mojstrsko sestavil celotno kuhinjo, priklopil vse aparate, zmontiral luči in še bi se kaj našlo in uporabnikov CR, ki so pomagali pri dostavi pohištva, smo stanovanje v dobrem mesecu uspeli opremiti z novo kuhinjo, belo tehniko in osnovnim pohištvom, ki smo ga pridobili tudi z donacijami. Ob tem bi se še posebej radi zahvalili podjetju NYD, ki se ukvarja z diagnostiko na področju preventivne medicine in preventivnih terapij, za vse rabljeno pohištvo, ki so ga poklonili Društvu Projekt Človek.

 

CILJI IN NAMEN STANOVANJSKE SKUPNOSTI

Namenjena je uporabnikom, ki:

  • so vključeni v enega od programov rehabilitacije Društva Projekt Človek,
  • abstinirajo od vseh PAS,
  • so zmožni rednega plačevanja najemnine in stroškov,
  • imajo poravnane materialne obveznosti do programa,
  • izrazijo željo za vključitev tako, da so oddali pisno prošnjo na upravo Društva Projekt Človek.

Stanovanjska skupnost je prehodna oblika bivanja, saj ljudi z izkušnjo zasvojenosti spodbuja k neodvisnemu življenju. Gre za prehodno obdobje, dokler se ne utrdijo v samostojnem življenju, upravljanju življenjskih stroškov, si uredijo redno zaposlitev/stalen vir dohodka ter stalno in varno bivanje. Stanovalci se tako v skladu s svojimi zmožnostmi in ob podpori strokovnih delavcev po določenem času lahko izselijo iz stanovanjske skupine ter samostojno zaživijo v novem okolju.

Od 26. aprila 2022 je v naš novi program Stanovanjska skupnost Društvo Projekt Človek vključen 1 uporabnik. Program deluje v okviru Centra za reintegracijo.

 

Galerija

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.