Kaji v spomin

Kaji v spomin

19.09.2023

Poslavljati se in žalovati sta pomembna procesa, ki nam omogočata soočanje s spremembami in izgubami v življenju.

Sprejemanje sprememb: Življenje je nepredvidljivo in polno sprememb. Poslavljati se nam omogoča, da se zavedamo, da so spremembe del našega življenja. Ko se poslovimo od nečesa ali nekoga, se prilagajamo novim okoliščinam in gradimo nov začetek.

Izražanje čustev: Žalovanje je naraven odziv na izgube. Omogoča nam, da izrazimo čustva, kot so žalost, jeza, zmedenost in celo olajšanje. Sposobnost izražanja teh čustev nam pomaga pri procesu celjenja.

Ohranjanje psihološkega zdravja: Če se ne poslovimo ali ne žalujemo, lahko čustva potlačimo ali zanikamo, kar lahko privede do psiholoških težav. Sposobnost obdelovanja in izražanja čustev nam pomaga pri soočanju s stresom, tesnobo in depresijo.

Prepoznavanje vrednosti: Ko se poslovimo od nečesa ali nekoga, postanemo bolj zavedni vrednosti tega, kar smo imeli. Pomaga nam ceniti trenutke in odnose ter se osredotočiti na tisto, kar je resnično pomembno v našem življenju.

Spremljanje procesa rasti: Ko se poslovimo od enega obdobja v življenju, se odpremo novim priložnostim za rast in razvoj. Žalovanje nam pomaga, da se lažje spopadamo s prehodi in se soočamo z izzivi, ki jih prinašajo.

Zaključek: Poslavljati se in žalovati sta pomembna aspekta našega človeškega obstoja. Pomagata nam, da se prilagajamo spremembam, izražamo čustva, ohranjamo psihološko zdravje, prepoznavamo vrednost in rastemo kot posamezniki.

 

V torek, 5.9.2023 smo se na Programu za otroke in mladostnike poslovili od naše sodelavke, svetovalke in prijateljice Kaje Solina. Prišlo je ogromno število ljudi, njeni sodelavci, uporabniki, strokovni sodelavci drugih organizacij itd., vsi tisti, ki so jo imeli neskončno radi.

Uporabniki in delavci terapevtske skupnosti so pripravili kratek glasbeni program, bilo je polno čustev, solza predvsem pa ljubezni do Kaje in njenega dela.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.