2. nacionalna konferenca "Z znanjem do zmernosti"

2. nacionalna konferenca "Z znanjem do zmernosti"

22.11.2023

Trije zaposleni v Društvu Projekt Človek smo se udeležili 2. nacionalne konference obvladovanja nekemičnih zasvojenosti, z naslovom Z znanjem do zmernosti, ki je potekala 20. in 21. novembra 2023 na Brdu pri Kranju.

Za nami sta zanimiva dneva v čudovitem okolju, kjer so svoje znanje delili mednarodno priznani, slovenski in tuji strokovnjaki s področja nekemičnih zasvojenosti. Vsebinski poudarek konference je bil na zasvojenosti z videoigrami in zasvojenosti z igrami na srečo, dveh uradno priznanih oblikah zasvojenosti v zadnji izdaji Mednarodne klasifikacije bolezni (MKB-11).

Tako smo se podrobneje seznanili s psihologijo zasvojenosti z videoigrami, z igrami na srečo, s socialnimi omrežji in podobno ter načini zdravljenja. Zadnji podatki nacionalnih raziskav kažejo, da je razširjenost nekemičnih škodljivih vedenj, povezanih tako s problematično uporabo interneta, socialnih omrežij, igranja spletnih video-iger ter spletnih iger na srečo, z leti vse večja. Predvsem mladi, otroci in mladostniki so najbolj izpostavljena populacija, tako smo starši in nasploh odrasli odgovorni, da s svojim zgledom in znanjem otroke poučimo o varni uporabi zaslonov. Tako predavatelji kot udeleženci konference se strinjamo, da je prepoznavanju in pravočasni pomoči pri nekemičnih oblikah zasvojenosti v Sloveniji potrebno nameniti več pozornosti.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.