Esad Babačić na obisku v Terapevtski skupnosti

Esad Babačić na obisku v Terapevtski skupnosti

18.11.2016

Sejem v gosteh in Esad Babačić v Terapevtski skupnosti

V okviru letošnjega Slovenskega knjižnega sejma poteka tudi dejavnost Sejem v gosteh, kjer se slovenske avtorje in literaturo skuša približati ranljivim skupinam populacije.

Tako bo Terapevtsko skupnost,  24.novembra obiskal avtor Esad Babačić in se z uporabniki pogovarjal o svojem delu in življenju. 
Avtorja so izbrali uporabniki, saj se jim zdi zanimiv zaradi raznolikosti njegovih del.

Esad Babačić rojen v mešanem bošnjaško-hrvaškem zakonu je odraščal v Ljubljani. Po končani osnovni šoli, ki jo je izdelal v večernem programu, se je kot fizični delavec zaposlil v pekarni. V najstniških letih je ustanovil odmevno punk skupino Via Ofenziva, kjer je bil pevec in tekstopisec. Pozneje je na Filozofski fakulteti v Ljubljani študiral slovenščino in južnoslovanske jezike, bil novinar, pisec scenarijev in režiser na RTV Slovenija. Igral v nekaj slovenskih filmih in leta 1998 posnel dokumentarec, ki je bil nagrajen na Festivalu neodvisnega filma in videa Kozara–Ljubljana–Kozara. Poleg tega je pisal kolumne za različne časopise in revije. Izdal je trinajst pesniških zbirk: Kavala (1986), Malemu boksarju (1988), Angel s scufanimi krili (1989), Veter v žilah (1994), Black Jack (1994), Kiti se ne napihujejo (2000), Divan (2006), Vsak otrok je lep ko se rodi (2011), "Sloni jočejo pošteno" (2012) in "Prihodi, odhodi" (2013), Kitula (2015). 
Leta 2010 je izšla njegova avtorizirana biografija Dejana Zavca
Trdobojec. Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah. Bil je tudi urednik in voditelj oddaje Hotel Romantika na 1. programu Radia Slovenija. (Vir: Wikipedija)

Veselimo se srečanja z njim! 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.