Nagrada ERSTE Foundation

Nagrada ERSTE Foundation

18.05.2010

ERSTE Foundation je v Bukarešti 25. junija 2009 na slovesni prireditvi podelila nagrade 20 zmagovalnim projektom iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Makedonije, Črne gore, Romunije, Srbije in Slovenije. Na letošnje vabilo se je odzvalo več kot 1.300 projektov iz 8 držav, v regiji srednje in jugovzhodne Evrope. 

Izmed 71 projektov, ki so prišli v ožji izbor je bilo izbranih in nagrajenih le dvajset, sodelovali pa so lahko: mediji, verske skupnosti, civilna družba in privatni pobudniki, neprofitne organizacije in javna uprava. Zmagovalce je izbrala mednarodna žirija s 17 uglednimi strokovnjaki.

Društvo »Projekt Človek« se je s projektom »Projekt Človek« uvrstilo na 4. mesto in bilo nagrajeno z denarno nagrado v višini 15.000€ in promocijsko podporo, ki jo je poleg Društva Projekt Človek prejelo prvih deset nagrajenih projektov v obliki promocijskega filma. 

Nagrada ERSTE Foundation je edina tovrstna nagrada, ki nudi prepoznavnost in promocijo organizacijam in projektom, ki se trudijo ustvariti bolj stabilno in pravično družbo s tem, ko v našo družbo vključujejo tudi neprivilegirane in marginalne skupine. ERSTE Foundation deluje v regiji srednje in jugovzhodne Evrope. Skupaj s svojimi partnerji ustvarja številne dejavnosti in aktivnosti za splošno družbeno korist.

Ustanovljena je bila leta 2003, z delom pa je začela dve leti kasneje, in sicer z razvijanjem treh strategij delovanja oziroma treh programov: Razvoj družbe, Kultura in Evropa. 

Namen programa ERSTE Foundation za Razvoj družbe je oblikovanje družbe v Evropi, ki omogoča enakopravno vključevanje vseh ljudi in družbo; družbo v kateri so ljudje pripravljeni prevzeti odgovornost in jo uporabiti za obče dobro. ERSTE Foundation je zakonita naslednica 190 let stare „Erste Österreichische Spar-Casse”, prve avstrijske hranilnice. Za več informacij obiščite: www.erstestiftung.org

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.