16. 11. 2021 - mednarodni dan strpnosti

16. 11. 2021 - mednarodni dan strpnosti

16.11.2021

Vsako leto 16. 11. obeležujemo mednarodni dan strpnosti. Letos je ta dan še kako pomemben, saj je v teh težkih časih naša strpnost marsikdaj na preizkušnji.

Kot vse druge vrline je tudi strpnost vrlina, ki se jo moramo preko življenjskih izkušenj naučiti in jo vedno znova uriti. Da smo strpni, pomeni, da smo potrpežljivi in umirjeni do soljudi, ki so mogoče popolnoma drugačni kot mi, drugačni ne le v mišljenju ampak tudi po videzu, zgodovini in kulturi. Res je, da nas zunanja podoba in okolje, v katerem živimo in odraščamo, dela drugačne.

Ko spoznamo, kaj pomeni drugačnost in zakaj določene stvari v nas zbujajo nestrpnost in nepotrpežljivost, bomo v medosebnih odnosih naravno napredovali. Če človeka, ki je ob nas sprejmemo takšnega kot je, bomo veliko lažje strpni do njega. Velikokrat je strpnost do drugega na preizkušnji, saj so lahko vpletena čustva in se tako znajdemo pred izzivom.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.