Razvrsti po:
 
 • Ostanimo skupaj

  27.10.2020

  V tem stresnem in negotovem obdobju se soočamo z različnimi stiskami, zato je pomembno, da ostanemo pozitivni, pogumni, ter povezani. Pokličite naše strokovne delavce ali nam pišite!
  Preberi več
   
 • Vabilo na delavnice Omra - oktober

  14.10.2020

  Objava datumov oktobrskih delavnic o motnjah razpoloženja. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!
  Preberi več
   
 • Covid-19, ne sprejemamo novih prostovoljcev

  08.10.2020

  Zaradi širjenja Korona virusa, trenutno v naši organizaciji ne sprejemamo novih prostovoljec.
  Preberi več
   
 • Virtualna razstava likovnih del in okrogla miza

  07.10.2020

  Vabilo k sprehodu po virtualni razstavi del naših uporabnic in uporabnikov ter na okroglo mizo "Duševno zdravje in književnost"
  Preberi več
   
 • Prosto delovno mesto

  06.10.2020

  Objavljamo prosto delovno mesto - strokovni delavec v terapevtski skupnosti. Pogoj je opravljen strokovni izpit!  Rok za prijavo je 14. oktober.
  Preberi več
   
 • (G)rajska gibalnica

  24.09.2020

  V sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti se je odvijal dogodek "Koroška v gibanju". Tim regijskega sprejemnega centra Koroške se je pridužl akciji in povzel dogajanje.
  Preberi več
   
 • Skupaj na poti za Človeka že 25 let!

  16.09.2020

  Pregled delovanja in razmišljanje ob 25. jubileju.
  Preberi več
   
 • XXVI. DNEVI SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

  15.09.2020

  Na XXVI. dnevih Socialne Zbornice Slovenije bo eden izmed delovnih otočkov vezan na Resolucijo o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2021-2027.  Vabljeni k branju utrinkov!
  Preberi več
   
 • Izšel je 3. novičnik projekta OMRA!

  01.09.2020

  V novem novičniku projekta OMRA lahko poglobite svoje znanje o stigmi, dobite odgovore na pogosta vprašanja v zvezi z osebnostnimi motnjami in izveste na katerem radiu lahko spremljate kvalitetne vsebine o duševnem zdravju. Vabljeni k branju.
  Preberi več
   
 • 3382,02-krat HVALA!

  30.08.2020

  Del dohodnine nam je namenilo 360 upravičencev, od srca hvala!
  Preberi več
   
 • Izšel je 2. novičnik projekta OMRA, v katerem sodelujemo tudi DPČ!

  06.08.2020

  Izšel je 2. novičnik projekta OMRA, v katerem sodelujemo tudi DPČ! V njem lahko spoznate kaj novega o osebnostnih motnjah in se pripravite na občutke, ki jih boste občutili, če boste morali v karanteno oz. boste zaradi spremenjenih delovnih okoliščin izpostavljeni vse več "digitalnemu stresu". Vabljeni k branju!
  Preberi več
   
 • Za informacije, nasvete in podporo smo dosegljivi!

  14.04.2020

  Zaradi zajezitve okužb s koronavirusom do preklica nudimo našim uporabnikom telefonsko in elektronsko svetovanje. Vsi fizični kontakti in neposredni stiki z uporabniki do preklica ukrepov odpadejo. Na srečo nam pri tem sodobna tehnologija lahko precej pomaga in olajša to obdobje.
  Preberi več
   
 • LJUBEZEN IN STRAH V ČASU KORONE

  02.04.2020

  V karanteni ali samo-izolaciji po določenem času res postaneš kot volk. Primanjkuje nam raznolikosti socialnih stikov, pogrešamo stik z bližnjimi, s katerimi ne živimo skupaj v stanovanju, skrbi nas, ali so zdravi, na živce pa nam gredo tisti, ki jih gledamo 24 ur na dan. Če nas ne potolče virus, se potolčemo kar sami med sabo. Pa čeprav smo v izolaciji, se lahko tolčemo tudi na družbenih omrežjih! Le kaj je ta volčjost v nas?
  Preberi več
   
 • Projekt OMRA

  24.03.2020

  Začeli smo s projektom OMRA, ki je namenjen večji pismenosti o duševnem zdravju. Zato je program naravnan tako, da bo povečal dostopnost do različnih informacij, povezanih z zgodnjim prepoznavanjem težav v duševnem zdravju in razpoložljivih oblik (samo)pomoči preko neposrednih izobraževanj in spletne platforme ter tako prispeval k dvigu ravni pismenosti o duševnem zdravju v Sloveniji.
  Preberi več
   
 • NUJNO OBVESTILO

  13.03.2020

  V skladu z odredbo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo delovanje naših programov iz preventivnih razlogov omejili. Verjamemo, da bomo te izredne razmere skupaj z mirom v srcu, razsodnostjo in čutom za sočloveka ob upoštevanju varnostnih ukrepov uspešno prebrodili. Za vse, ki želite informacije, nasvete ali podporo smo dosegljivi na naših telefonskih številkah in elektronski pošti.
  Preberi več
   
 • PREVENTIVA PRED OKUŽBAMI Z VIRUSI

  10.03.2020

  Spoštovani, ob naraščanju okužbe s Koronavirusom smo tudi v našem društvu sprejeli preventivne ukrepe, zato pozivamo vse, ki imate znake virusnega obolenja, da ne hodite na pogovore ali podporne skupine. Za razumevanje se vam zahvaljujemo.
  Preberi več
   
 • Dve prosti delovni mesti

  06.03.2020

  V naš kolektiv vabimo dva strokovna delavca, ki sta psihologa po izobrazbi.
  Preberi več
   
 • 40 dni brez alkohola 2020

  27.02.2020

  Tudi letos se pridružujemo akciji 40 dni brez alkohola, ki jo že 15. leto zapored organizirajo poleg Slovenske Karitas še Nacionalni inštitut za javno zdravje, zavoda Varna pot in Vse bo v redu, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, društvo Žarek upanja, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov in Društvo abstinent. Letos bo kot gostujoča organizacija sodeloval tudi Družinski inštitut Bližina.
  Preberi več
   
 • Zaposlimo diplomirano medicinsko sestro/diplomiranega zdravstvenika

  27.01.2020

  Zaposlimo diplomirano medicinsko sestro ali diplomiranega zdravstvenika za delo z zasvojenimi
  Preberi več
   
 • Zaposlimo novega strokovnega delavca

  21.01.2020

  V naši organizaciji imamo ponovno prosto delovno mesto. Delo pri nas je zanimivo in dinamično. Nudi priložnost za pridobivanje kompetenc, znanj in veščin na področju adiktologije in dela z ranljivo skupino kot je tudi dragocena priložnost doprinosa podpore, stika in sočutja tistim, ki so se odločili za spremembo življenja.
  Preberi več
   
 • Konec projekta Krepitev prostovoljske mreže na področju ranljivih skupin

  31.12.2019

  Projekt Krepitev prostovoljske mreže na področju ranljivih skupin se zaključuje.
  Preberi več
   
 • Prosto delovno mesto

  23.12.2019

  Zaposlimo strokovnega delavca v socialnovarstvenem programu za polovični delovni čas in za 12 mesecev.
  Preberi več
   
 • Objavljamo prosto delovno mesto, diplomiran zdravstvenik/ medicinska sestra

  13.12.2019

  Iščemo diplomiranega zdravstvenika za delo na projektu Razvoj in nadgradnja mreže mobilnih enot. Zdravstvenik bo zaposlen v ZD Škofja Loka delo pa bo opravljal v Društvu Projekt Človek- Terapevtski skupnosti za abstinente v Sopotnici pri Škofji Loki. Zdravstvenik pomembno dopolnjuje strokovno delo pri socialni rahabilitaciji zasvojenih. Zaželene so komunikativne spretnosti, fleksibilnist pri delu, motivacijske sposobnosti in sposobnost organizacije seminarjev s področja zdravstva. Več informacij o konkretnem delu na 031 521 666. Veselimo se novega timskega delavca!
  Preberi več
   
 • Iščemo osebo za usposabljanje na delovnem mestu

  03.12.2019

  Vas zanima: - delo z ranljivo skupino zasvojenih? - katere so posebnosti terapevtske skupnosti? - izzivi dela in delovanja v nevladni organizaciji?
  Preberi več
   
 • Ženske med zasvojenostjo in nasiljem - okrogla miza v mariboru

  25.11.2019

  Maribor, 20. November 2019 – V mesecu boja proti zasvojenosti in 11 letnici delovanja Sprejemnega centra Ruše, Društva Projekt Človek se je danes zgodila pomembna okrogla miza z naslovom: »Ženske med zasvojenostjo in nasiljem – Kdo mi lahko pomaga iz začaranega kroga?« Z okroglo mizo so v Društvu Projekt Človek opozorili na zelo ranljiv in neenakopraven položaj žensk, saj je v njihovih programih med ženskami okoli 70 % tistih, ki so zasvojene in so hkrati tudi žrtve nasilja. Zasvojenost pri ženskah je ali posledica izpostavljenosti nasilnemu vedenju ali pa zasvojene ženske postanejo žrtev nasilja. Še posebej zaskrbljujoče je, da je od leta 2017 pa do danes od 1.985 uporabnikov le 309 (15,5 %) žensk, kar pomeni, da ženske težje poiščejo pomoč kot moški. Zato je še posebej pomembno informiranje o možnostih pomoči, ki so jim na voljo.
  Preberi več
   
 • Vzgoja otrok. Znanje ali čaranje?

  05.11.2019

  Vabljeni na brezplačno a zelo zanimivo in poučno predavanje Dore Pal v Knjižnici Bena Zupančiča Postojna. Predavanje se bo zgodilo v četrtek 14. novembra ob 18:00 in bo ponudilo odgovore na mnoga vprašanja, ki si jih starši zastavljamo tekom vzgoje otrok.
  Preberi več
   
 • Mesec boja proti zasvojenosti - NOVEMBER

  04.11.2019

  BITI - DELITI - SPREMENITI Kot prostovoljec delaš pomembno delo. Delo, ki se zapiše v srce človeka - za vedno. Delo, ki posadi seme vrednot, iz katerega požene človek vreden SEBE. Delo, ko s tem ko samo SI, DELIŠ zgled drugim kako BITI in tako nudiš možnost za se SPREMENITI.
  Preberi več
   
 • OpenProf sedaj v sodelovanju s Programom za otroke in mladostnike

  23.10.2019

  Z OpenProf smo sklenili dogovor o sodelovanju, kar nam bo omogočilo učinkovitejše nudenje učne pomoči v Programu za mlade in mladostnike.
  Preberi več
   
 • O ogroženosti socialno varstvenih programov tudi na Valu 202

  08.10.2019

  V prispevku "Kje pa vas čevelj žuli?" novinarja Gorazda Rečnika lahko slišite kratek povzetek trenutnih razmer v socialno varstvenih programih.
  Preberi več
   
 • Ali se obeta konec socialno varstvenih programov?

  20.09.2019

  Vlada je včeraj potrdila desetmilijardni proračun, za katerega pravi, da je socialno in razvojno naravnan. Ampak opisovati proračun, ki nenadoma ukinja 4 milijone predhodno obljubljenih sredstev za socialnovarstvene programe, kot socialen in razvojen, je zares slaba šala.
  Preberi več
   
 • SREČAnje s Skavti

  07.08.2019

  v ponedeljek 5. avgusta in torek 6. avgusta so nas v Sopotnici obiskali skavti v okviru vsakoletnega skavtskega dogodka SREČAnje - Tabor voditeljev. Letošnji skavtski dogodek, ki se ga je letos udeležilo skoraj 500 skavtskih voditeljev, traja od 5. do 11. avgusta. Geslo tokratnega tabora voditeljev je SREČAnje. Sreča je biti skupaj, nekomu pripadati.
  Preberi več
   
 • Zaposlimo delavca/delavko za delo z zasvojenimi

  06.08.2019

  objavljamo prosto delovno mesto - sodelavec za delo z zasvojenimi osebami in njihovimi otroki
  Preberi več
   
 • Prostovoljstvo pri delu z ranljivo skupino

  26.06.2019

  26.JUNIJ - MEDNARODNI DAN PROTI ZLORABI DROG Delo z ranljivimi skupinami je še posebej zahtevno, saj so to ljudje, ki potrebujejo res ogromno sprejemanja, podore, sočutja in potrpežljivosti. Biti prostovoljec v organizaciji, ki dela z ranljivo skupino, ljudi pa še toliko bolj.
  Preberi več
   
 • Kandidiramo za nagrado Regiostars

  18.06.2019

  z veseljem vas obveščam, da smo bili z mrežo Mobilnih enot - torej z vsemi vašimi programi - uspešni pri izboru kandidatov za prejem nagrade #Regiostars, ki jo Evropska komisija podeljuje najodličnejšim in najbolj inovativnim projektom na področju regionalnega razvoja.
  Preberi več
   
 • Gostili smo Mag. Ksenijo Klampfer, ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

  05.06.2019

  Včeraj 4.6.2019 je naši Terapevtski skupnosti za Klasičen program in za Zasvojene starše z otroki obiskala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer.
  Preberi več
   
 • Veseli dan prostovoljstva

  17.05.2019

  Včeraj 16. maja 2019 smo obeležili Veseli dan prostovoljstva. Udeležili smo se Okrogle mize, ki jo je organizirala Slovenska filantropija, na temo Nacionalna strategija razvoja prostovoljstva.
  Preberi več
   
 • Vzgajanje se sicer začne v družini, nikakor pa se tukaj ne konča!

  15.05.2019

  Nova Gorica, 14. maj 2019 – Skrb zbujajoče številke, ki jih beležijo v Društvu Projekt Človek, opozarjajo na vse težjo problematiko, s katero se soočajo mladostniki in njihovi straši. Število mladostnikov, ki je poiskalo pomoč v zadnjih treh letih je naraslo za kar 60%, prav tako se je za skoraj 30% povečalo število svojcev. Večinoma se starši obrnejo po strokovno pomoč, ko sami ne zmorejo več, so obupani, problematika mladostnika pa je prezahtevna z njih. Zato so v Društvu Projekt Človek organizirali strokovni posvet, o pomenu vzgoje in načinih kako zaobiti pasti, na katere se lahko starši ujamejo pri odraščajočih mladostnikih. Prispevki posveta so pripeljali do zaključkov, da smo za zagotovitev varnega prostora mladostnikom odgovorni prav vsi, tako starši, vzgojitelji, učitelji kot tudi drugi strokovni delavci. Ne smemo si zatiskati oči, marveč se moramo povezovati in pravočasno ukrepati.
  Preberi več
   
 • Strokovni posvet "Vzgoja kot preventiva zasvojenosti"

  06.05.2019

  DRUŠTVO PROJEKT ČLOVEK, SPREJEMNI CENTER PIRAN – ENOTA NOVA GORICA VABI NA STROKOVNI POSVET, »Vzgoja kot preventiva zasvojenosti« ki bo v torek, 14. maja 2019, od 9.00 do 15.30, v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica
  Preberi več
   
 • Hvaležni smo vsem, ki ste se odzvali na Dan za spremembe

  16.04.2019

  Zbirali smo in še nismo povsem zaključili potrebščine za Brezdomce v Novi Gorici, Kralje ulice in otroke azilantov v sodelovanju s Slovensko filantropijo.
  Preberi več
   
 • Letno poročilo o poslovanju Društva projekt Človek

  15.04.2019

  Kot vsako leto, je poslovanje našega društva pregledal neodvisni revizor.
  Preberi več
   
 • V Terapevtski skupnosti za starše imam prostor za še eno družino

  18.03.2019

  Sprejmemo lahko še eno družino (starša z otroki) ali nosečnico na substitucijski terapiji.
  Preberi več
   
 • Dan za spremembe - odpravimo diskriminacijo

  15.03.2019

  Tudi letos se pridružujemo akciji Dan za spremembe - odpravimo diskriminacijo!
  Preberi več
   
 • Biti deliti spremenit - postani naš prostovoljec

  13.03.2019

  Ti je bolj pomembno BITI kot imeti? Rad DELIŠ svoje izkušnje, znanja in pozitiven pristop do življenja? Verjameš, da nas ravno najbolje težke situacije izklešejo v najmočnejše borce? Želiš biti del SPREMEMBE, jo podpreti in z njo zaživeti?
  Preberi več
   
 • 40 dni brez alkohola

  07.03.2019

  V Društvu Projekt Človek se pridružujemo akciji 40 dni brez alkohola
  Preberi več
   
 • Mednarodni dan prostovoljstva

  05.12.2018

  5. december je dan za praznovanje moči in potenciala prostovoljstva ter priložnost za zahvalo vsem, ki svoj prosti čas in spretnosti namenjajo izboljšanju življenja drugih, varovanju narave, vrednotam solidarnosti in prizadevanjem, da bi bil naš svet boljši za vse, v katerem nihče ne ostane sam.
  Preberi več
   
 • Prosto delovno mesto v Terapevtski skupnosti

  26.11.2018

  Prosto delovno mesto - dežurni delavec v Terapevtski skupnosti
  Preberi več
   
 • Vabljeni na predavanje o zdravem starševstvu

  22.10.2018

  SPREJEMNI CENTER PIRAN vabi na predavanje "Zdravo partnerstvo, zdravo starševstvo - srečno otroštvo" Dore Pal,v četrtek 25. 10. 2018 ob 18:00 v Knjižnici Bena Zupančiča Postojna.
  Preberi več
   
 • Svetovni dan duševnega zdravja 10. oktober

  03.10.2018

  10. oktober je svetovni dan duševnega zdravja. Letos je posvečen duševnemu zdravju mladih. S tem namenom že drugo leto zapored prireja 16 organizacij iz Koprske regije pester program, ki bo potekal na različnih lokacijah v Kopru in na Krasu.
  Preberi več
   
 • Zaposlimo strokovnega delavca v Škofji Loki

  14.09.2018

  Prosto delovno mesto v Škofji Loki - strokovni delavec
  Preberi več
   
 • Pod dežnikom

  24.08.2018

  Prireditev na Ravnah - Pod dežnikom Včeraj, v sredo, 23.08.2017, se je na Ravnah na Koroškem v okviru Ravenskih dnevov 2017, odvijala prireditev "Pod dežnikom".
  Preberi več
   
 
Prvi34567ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.