Razvrsti po:
 
 • Ostanimo skupaj

  27.10.2020

  V tem stresnem in negotovem obdobju se soočamo z različnimi stiskami, zato je pomembno, da ostanemo pozitivni, pogumni, ter povezani. Pokličite naše strokovne delavce ali nam pišite!
  Preberi več
   
 • Vabilo na delavnice Omra - oktober

  14.10.2020

  Objava datumov oktobrskih delavnic o motnjah razpoloženja. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!
  Preberi več
   
 • Covid-19, ne sprejemamo novih prostovoljcev

  08.10.2020

  Zaradi širjenja Korona virusa, trenutno v naši organizaciji ne sprejemamo novih prostovoljec.
  Preberi več
   
 • Virtualna razstava likovnih del in okrogla miza

  07.10.2020

  Vabilo k sprehodu po virtualni razstavi del naših uporabnic in uporabnikov ter na okroglo mizo "Duševno zdravje in književnost"
  Preberi več
   
 • Prosto delovno mesto

  06.10.2020

  Objavljamo prosto delovno mesto - strokovni delavec v terapevtski skupnosti. Pogoj je opravljen strokovni izpit!  Rok za prijavo je 14. oktober.
  Preberi več
   
 • (G)rajska gibalnica

  24.09.2020

  V sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti se je odvijal dogodek "Koroška v gibanju". Tim regijskega sprejemnega centra Koroške se je pridužl akciji in povzel dogajanje.
  Preberi več
   
 • Skupaj na poti za Človeka že 25 let!

  16.09.2020

  Pregled delovanja in razmišljanje ob 25. jubileju.
  Preberi več
   
 • XXVI. DNEVI SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

  15.09.2020

  Na XXVI. dnevih Socialne Zbornice Slovenije bo eden izmed delovnih otočkov vezan na Resolucijo o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2021-2027.  Vabljeni k branju utrinkov!
  Preberi več
   
 • Izšel je 3. novičnik projekta OMRA!

  01.09.2020

  V novem novičniku projekta OMRA lahko poglobite svoje znanje o stigmi, dobite odgovore na pogosta vprašanja v zvezi z osebnostnimi motnjami in izveste na katerem radiu lahko spremljate kvalitetne vsebine o duševnem zdravju. Vabljeni k branju.
  Preberi več
   
 • 3382,02-krat HVALA!

  30.08.2020

  Del dohodnine nam je namenilo 360 upravičencev, od srca hvala!
  Preberi več
   
 • Izšel je 2. novičnik projekta OMRA, v katerem sodelujemo tudi DPČ!

  06.08.2020

  Izšel je 2. novičnik projekta OMRA, v katerem sodelujemo tudi DPČ! V njem lahko spoznate kaj novega o osebnostnih motnjah in se pripravite na občutke, ki jih boste občutili, če boste morali v karanteno oz. boste zaradi spremenjenih delovnih okoliščin izpostavljeni vse več "digitalnemu stresu". Vabljeni k branju!
  Preberi več
   
 • Za informacije, nasvete in podporo smo dosegljivi!

  14.04.2020

  Zaradi zajezitve okužb s koronavirusom do preklica nudimo našim uporabnikom telefonsko in elektronsko svetovanje. Vsi fizični kontakti in neposredni stiki z uporabniki do preklica ukrepov odpadejo. Na srečo nam pri tem sodobna tehnologija lahko precej pomaga in olajša to obdobje.
  Preberi več
   
 • LJUBEZEN IN STRAH V ČASU KORONE

  02.04.2020

  V karanteni ali samo-izolaciji po določenem času res postaneš kot volk. Primanjkuje nam raznolikosti socialnih stikov, pogrešamo stik z bližnjimi, s katerimi ne živimo skupaj v stanovanju, skrbi nas, ali so zdravi, na živce pa nam gredo tisti, ki jih gledamo 24 ur na dan. Če nas ne potolče virus, se potolčemo kar sami med sabo. Pa čeprav smo v izolaciji, se lahko tolčemo tudi na družbenih omrežjih! Le kaj je ta volčjost v nas?
  Preberi več
   
 • Projekt OMRA

  24.03.2020

  Začeli smo s projektom OMRA, ki je namenjen večji pismenosti o duševnem zdravju. Zato je program naravnan tako, da bo povečal dostopnost do različnih informacij, povezanih z zgodnjim prepoznavanjem težav v duševnem zdravju in razpoložljivih oblik (samo)pomoči preko neposrednih izobraževanj in spletne platforme ter tako prispeval k dvigu ravni pismenosti o duševnem zdravju v Sloveniji.
  Preberi več
   
 • NUJNO OBVESTILO

  13.03.2020

  V skladu z odredbo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo delovanje naših programov iz preventivnih razlogov omejili. Verjamemo, da bomo te izredne razmere skupaj z mirom v srcu, razsodnostjo in čutom za sočloveka ob upoštevanju varnostnih ukrepov uspešno prebrodili. Za vse, ki želite informacije, nasvete ali podporo smo dosegljivi na naših telefonskih številkah in elektronski pošti.
  Preberi več
   
 • PREVENTIVA PRED OKUŽBAMI Z VIRUSI

  10.03.2020

  Spoštovani, ob naraščanju okužbe s Koronavirusom smo tudi v našem društvu sprejeli preventivne ukrepe, zato pozivamo vse, ki imate znake virusnega obolenja, da ne hodite na pogovore ali podporne skupine. Za razumevanje se vam zahvaljujemo.
  Preberi več
   
 • Dve prosti delovni mesti

  06.03.2020

  V naš kolektiv vabimo dva strokovna delavca, ki sta psihologa po izobrazbi.
  Preberi več
   
 • 40 dni brez alkohola 2020

  27.02.2020

  Tudi letos se pridružujemo akciji 40 dni brez alkohola, ki jo že 15. leto zapored organizirajo poleg Slovenske Karitas še Nacionalni inštitut za javno zdravje, zavoda Varna pot in Vse bo v redu, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, društvo Žarek upanja, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov in Društvo abstinent. Letos bo kot gostujoča organizacija sodeloval tudi Družinski inštitut Bližina.
  Preberi več
   
 • Zaposlimo diplomirano medicinsko sestro/diplomiranega zdravstvenika

  27.01.2020

  Zaposlimo diplomirano medicinsko sestro ali diplomiranega zdravstvenika za delo z zasvojenimi
  Preberi več
   
 • Zaposlimo novega strokovnega delavca

  21.01.2020

  V naši organizaciji imamo ponovno prosto delovno mesto. Delo pri nas je zanimivo in dinamično. Nudi priložnost za pridobivanje kompetenc, znanj in veščin na področju adiktologije in dela z ranljivo skupino kot je tudi dragocena priložnost doprinosa podpore, stika in sočutja tistim, ki so se odločili za spremembo življenja.
  Preberi več
   
 • Konec projekta Krepitev prostovoljske mreže na področju ranljivih skupin

  31.12.2019

  Projekt Krepitev prostovoljske mreže na področju ranljivih skupin se zaključuje.
  Preberi več
   
 • Prosto delovno mesto

  23.12.2019

  Zaposlimo strokovnega delavca v socialnovarstvenem programu za polovični delovni čas in za 12 mesecev.
  Preberi več
   
 • Objavljamo prosto delovno mesto, diplomiran zdravstvenik/ medicinska sestra

  13.12.2019

  Iščemo diplomiranega zdravstvenika za delo na projektu Razvoj in nadgradnja mreže mobilnih enot. Zdravstvenik bo zaposlen v ZD Škofja Loka delo pa bo opravljal v Društvu Projekt Človek- Terapevtski skupnosti za abstinente v Sopotnici pri Škofji Loki. Zdravstvenik pomembno dopolnjuje strokovno delo pri socialni rahabilitaciji zasvojenih. Zaželene so komunikativne spretnosti, fleksibilnist pri delu, motivacijske sposobnosti in sposobnost organizacije seminarjev s področja zdravstva. Več informacij o konkretnem delu na 031 521 666. Veselimo se novega timskega delavca!
  Preberi več
   
 • Iščemo osebo za usposabljanje na delovnem mestu

  03.12.2019

  Vas zanima: - delo z ranljivo skupino zasvojenih? - katere so posebnosti terapevtske skupnosti? - izzivi dela in delovanja v nevladni organizaciji?
  Preberi več
   
 • Ženske med zasvojenostjo in nasiljem - okrogla miza v mariboru

  25.11.2019

  Maribor, 20. November 2019 – V mesecu boja proti zasvojenosti in 11 letnici delovanja Sprejemnega centra Ruše, Društva Projekt Človek se je danes zgodila pomembna okrogla miza z naslovom: »Ženske med zasvojenostjo in nasiljem – Kdo mi lahko pomaga iz začaranega kroga?« Z okroglo mizo so v Društvu Projekt Človek opozorili na zelo ranljiv in neenakopraven položaj žensk, saj je v njihovih programih med ženskami okoli 70 % tistih, ki so zasvojene in so hkrati tudi žrtve nasilja. Zasvojenost pri ženskah je ali posledica izpostavljenosti nasilnemu vedenju ali pa zasvojene ženske postanejo žrtev nasilja. Še posebej zaskrbljujoče je, da je od leta 2017 pa do danes od 1.985 uporabnikov le 309 (15,5 %) žensk, kar pomeni, da ženske težje poiščejo pomoč kot moški. Zato je še posebej pomembno informiranje o možnostih pomoči, ki so jim na voljo.
  Preberi več
   
 • Vzgoja otrok. Znanje ali čaranje?

  05.11.2019

  Vabljeni na brezplačno a zelo zanimivo in poučno predavanje Dore Pal v Knjižnici Bena Zupančiča Postojna. Predavanje se bo zgodilo v četrtek 14. novembra ob 18:00 in bo ponudilo odgovore na mnoga vprašanja, ki si jih starši zastavljamo tekom vzgoje otrok.
  Preberi več
   
 • Mesec boja proti zasvojenosti - NOVEMBER

  04.11.2019

  BITI - DELITI - SPREMENITI Kot prostovoljec delaš pomembno delo. Delo, ki se zapiše v srce človeka - za vedno. Delo, ki posadi seme vrednot, iz katerega požene človek vreden SEBE. Delo, ko s tem ko samo SI, DELIŠ zgled drugim kako BITI in tako nudiš možnost za se SPREMENITI.
  Preberi več
   
 • OpenProf sedaj v sodelovanju s Programom za otroke in mladostnike

  23.10.2019

  Z OpenProf smo sklenili dogovor o sodelovanju, kar nam bo omogočilo učinkovitejše nudenje učne pomoči v Programu za mlade in mladostnike.
  Preberi več
   
 • O ogroženosti socialno varstvenih programov tudi na Valu 202

  08.10.2019

  V prispevku "Kje pa vas čevelj žuli?" novinarja Gorazda Rečnika lahko slišite kratek povzetek trenutnih razmer v socialno varstvenih programih.
  Preberi več
   
 • Ali se obeta konec socialno varstvenih programov?

  20.09.2019

  Vlada je včeraj potrdila desetmilijardni proračun, za katerega pravi, da je socialno in razvojno naravnan. Ampak opisovati proračun, ki nenadoma ukinja 4 milijone predhodno obljubljenih sredstev za socialnovarstvene programe, kot socialen in razvojen, je zares slaba šala.
  Preberi več
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.